Kako funkcioniraju fondovi za ulaganja na mreži?

On-line ulaganje daleko je najpogodniji način ulaganja u investicijske fondove kako bi i stariji ulagači cijenili mogućnost upravljanja svojim kapitalom na mreži. Broj ponuđenih pogodnosti hvale i oni koji nikada prije nisu ulagali, što znači da nemaju iskustva u samostalnoj procjeni rizika ulaganja. 

Prvo najprije – Kako investirati na mreži

Ulaganje u sredstva on-line uključuje korištenje odgovarajuće platforme za ulaganje s virtualnim novčanikom. Ovdje se pohranjuju jedinice određenih fondova –– obično nekoliko različitih –– kako bi se diverzificirao kapital. Većina ovih platformi omogućuje vam jednostavnu kupnju i prodaju udjela brojnih dostupnih fondova, kao i financijske savjete, analize i statistike pojedinačnih ulagatelja.

Pravila o ulaganju na mreži

Ulaganje bi trebalo započeti provjerom popisa ponuđenih sredstava i traganjem sredstava koja nude sredstva koja su vam zanimljiva. Nakon što ste pronašli pravog brokera, provjerite demo račun odabrane platforme za ulaganja. Račun bi trebao biti transparentan i sadržavati jasne informacije o promjenama vrijednosti imovine u određenom vremenskom razdoblju i raščlambu sredstava na području ulaganja, kao što su domaće ili strane, dionice ili sirovine.

Informacije o indikaciji razine rizika također su iznimno važne. Ako se pokaže da se kupnja ili prodaja dotičnih jedinica ne preporučuje, platforma bi trebala prikazati poruku o tome.

Kako funkcioniraju fondovi za ulaganja na mreži?

Mnoge platforme koje nude ulaganje u investicijske fondove vrlo su jednostavne za korištenje. Nakon što se registrirate na platformi, imat ćete aktiviran investicijski račun na web stranici kako biste dobili pristup virtualnom novčaniku –– alatu koji vam omogućuje slanje naloga za kupnju ili prodaju odabranih udjela fonda.

Kako otvaranje takvog računa nudi i.a. brokerskih kuća i banaka, izbor fondova može uključivati ​​sredstva od nekoliko do nekoliko desetaka udruga, što znači čak stotine fondova dostupnih u različitim područjima djelovanja.

Primjeri on-line investicijskih fondova

Postoji mnogo investicijskih fondova na internetu kao što je dom Maklerski Banku Okroniy Środowiska, koji koriste ponudu 23 poduzeća koja nude investicijske fondove, npr. preko stotinu različitih fondova.

Međunarodne banke nude više sredstava, ali također naplaćuju naknade za rukovanje. Na primjer, ING Bank Śląski nudi 93 fonda koji se temelje samo na dionicama i dvostruko više drugih fondova. Manje tvrtke, poput NN Investment Partnersa, nude samo 30 fondova, ali često imaju prijateljskiju i transparentniju ponudu od velikih banaka.

Kako odabrati on-line investicijski fond?

Kada birate, trebate usporediti ponude raznih brokera. Obratite pozornost na dostupnost sredstava s određenim investicijskim područjima koja vas zanimaju te na proviziju. Potonje je izuzetno važno, jer tvrtke sa širokom ponudom često imaju mnogo tablica s dodatnim naknadama.

Dobro rješenje je potražiti određeni fond i provjeriti koji broker nudi svoje jedinice sudjelovanja. Odabirom glavnog fonda možete usporediti posrednike i nakon izračuna isplativosti odabrati dodatna sredstva iz ponude najperspektivnijeg posrednika za osiguranje glavnog.

Kao i kod većine on-line ulaganja, za investicijske fondove potreban je posrednik. Pronalaženje dobre platforme bez naknada ili niskih provizija, s transparentnim ugovorom i načinom upravljanja investicijskim portfeljem prvi je korak za uspješno ulaganje u investicijske fondove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *